oktober 2, 2023
Gua sha sten massage
Hälsa

Gua sha massage sten – Vad det är och hur man använder den!

Gua sha

För dig som är intresserad av hälsa och skönhet har du kanske hört om Gua Sha. Det är en slags sten för ansiktet som hjälper dig att öka blodcirkulationen. Genom att stimulera ansiktet och få igång en cirkulation kan du minska svullnader och öka din hy och dess lyster. Stenen har använts inom kinesisk medicin sedan urminnes tider och har på senare år fått ett rejält uppsving i popularitet.

Gua sha stenen är ett mångsidigt verktyg

Gua sha stenen är ett mångsidigt verktyg

Gua Sha sten är oftast gjord av antingen jade eller rosenkvarts. Guasha kan översättas från kinesiskan till att skrapa rodnad eller skrapa hetta. Gua betyder skrapa och Sha betyder rodnad/hetta. Det förklarar också vad du gör med stenen. Du använder ditt Gua Sha verktyg genom att just skrapa och dra den direkt på din hud.

När du känner att du har rodnader i ditt ansikte och vill boosta ditt ansiktes lyster är en Gua Sha massage något för dig. Att använda en sten till ansiktet kan inte alltid kännas som en medicin men har som tidigare nämnt använts för att motverka hudåkommor i flera tusentals år. En Gua Sha jade är något av det mest populära materialen i Kina. Det är mer eftertraktat än både guld och diamanter. Att ha en ansiktssten i jade i Kina kan vara likgiltigt att ha ett diamantörhänge eller ett guldarmband i Sverige.

Gua Shua finns i många olika tappningar. Det finns olika former och även en typ av Gua Sha roller som du kan rulla på ditt ansikte istället för att skrapa. Om du är osäker på vilken typ av Gusha sten du ska använda dig av kan det vara klokt att göra lite efterforskning innan du fattar ett beslut om att köpa.

Lista på de vanligaste Gua sha stenarna:

 • Cloud & glow rose quartz
 • Mantle guasha
 • Gua sha rose quartz
 • Bangerhead gua sha facial massage stone
 • Espa rose quartz

Lista på de vanligaste gua sha verktygen:

 • Limberlux rose quartz roller
 • Zoe ayla gua sha roller set
 • Skin roller sense of beauty
 • Yin your skin gua sha roller
 • Yin your skin advanced gua sha sten

Att använda din Gua Sha rätt

Innan du ska börja använda din Gua Sha är det viktigt att hålla koll på en del saker. Om du använder verktyget fel kan det i stället skada din hud och leda till utslag eller oönskad svullnad.

Det första du behöver veta är vilken typ av massage du ska göra. Om du vill genomföra en Gua Sha massage ansikte bör du ha koll på de grundläggande teknikerna innan du sätter igång. Det är mycket viktigt att sten läggs platt mot ansiktet. På så vis blir inte huden irriterad och rörelserna blir svepande. Det finns mycket information på internet om olika tekniker. Välj en som hjälper till att behandla det område du önskar – exempelvis rodnad eller svullnad.

Att använda din Gua Sha rätt
Att använda din Gua Sha rätt

När du ska använda din Gua Sha ansikte är det mycket viktigt att din hud inte är torr. Du bör därför använda någon typ av mjukgörande kräm eller olja innan du sätter igång att använda ditt Gua Sha tool. Om du märker att det är för lite friktion mellan huden och din Gus Sha så behöver du använda mer fuktgivande medel. Det ska vara enkelt att dra den över ansiktet och ska varken göra ont eller vara svårt.

Så använder du gua sha stenar & verktyg:

När du använder det rosa verktyget för ansiktsmassage finns det ett par grejer att tänka på. Att använda verktyget på torr hud kan orsaka irritation, så se till att du har smörjt in dig med en olja eller kräm i förväg. Var också försiktig så du inte trycker stenen för hårt mot huden.

Steg för steg så gör du:

Tid som behövs: 6 minuter.

Användning av gua sha stenar & verktyg

 1. Rengöring

  Rengör din hud och applicera en ansiktsolja eller serum. Detta gör att verktyget kan röra sig enklare och smidigare.

 2. Håll verktyget stabilt

  För att förhindra att ditt verktyg hålls rakt ut när du drar det på huden, luta det i en 45-graders vinkel.

 3. Områden

  Börja med nacken, nacken och käkarna, arbeta dig sedan upp till öronen, kinderna och pannan med lite tryck.

 4. Gua shan har olika sidor

  Verktyget har fyra sidor, så du kan experimentera med olika delar av ditt ansikte för att se vilken som känns bäst.

 5. Motverka inflammation i hudet

  En stor fördel med en gua sha behandling är att du kan motverka inflammation i huden. Använd verktygen och gör regelbundna behandlingar så kommer du se en stor skillnad!

Resultat och långsiktiga effekter
Resultat och långsiktiga effekter

Resultat och långsiktiga effekter

Hälsofördelarna med en Gua Sha är många. Vanligtvis kan du märka en rejäl skillnad efter bara några månader av användning. Men väljer du att använda din Gua Sha ännu längre än så kommer du att märka av otroliga resultat. Likt många andra hälsorelaterade metoder eller verktyg kommer du att dra mest nytta av dem i det långa loppet. Det gäller även för Gua Sha.

Om du är intresserad av att se Gua Sha före efter finns det mycket bilder och filmer att ta del av. Det viktiga är att du inte har för höga förväntningar under din första period av användning. Du behöver vara konsekvent och noggrann med din användning för att märka skillnad på riktigt!

Leave feedback about this

 • Kvalité
 • Underhållande
 • Intressant